Crédit Agricole Auto Bank er født

NEWS

En ny paneuropæisk leder i bilfinansiering, leasing og mobilitet

Målet for den nye bank, som udspringer fra FCA Bank, er at blive en uafhængig og multi-brand paneuropæisk leder inden for finansiering og leasing af køretøjer og i mobilitetssektoren.

Med støtte fra Crédit Agricole Consumer Finance, som er blevet eneaktionær, er bankens mål at lede energiomstillingen, med målet om at vi i 2026 har mindst 10 milliarder euro i udestående og en ambition om at 80 % af porteføljen af nye køretøjer er “grønne”.

CA Auto Bank vil være åben for nye partnerskaber og vil operere inden for alle mobilitetssektorer: fra biler til tohjulede køretøjer, til fritid, til marine, til landbrug, og til lette og tunge erhvervskøretøjer.

Torino, 4 april 2023

Et nyt kapitel starter for mobilitetssektoren i Europa ved fødslen af CA Auto Bank, en international bankkoncern med aktiviteter i 17 europæiske lande og Marokko, udsprunget fra FCA Bank. Den nye bank, der kontrolleres af Crédit Agricole Consumer Finance (del af Crédit Agricole S.A.), er opstået af aftalerne mellem den franske koncern og Stellantis, der blev annonceret tilbage i 2021, som en del af omlægningen af de to virksomheders finansielle partnerskaber.

CA Auto Banks mål er at blive en førende, selvstændig, multi-brand spiller inden for bilfinansiering og leasing og i mobilitetssektoren. Banken, hvis europæiske hovedkontor forbliver i Torino, har en stærk international tilstedeværelse og et mål på at have mindst 10 milliarder euro i udestående inden 2026 og en ambition om, i 2030, vil 80% af porteføljen af nye køretøjer være ”grønne” (enten fuld elektriske eller hybrid).
Bankens etablering repræsenterer en af søjlerne i CA Consumer Finances strategi: gruppen sigter mod at være europæisk førende inden for grøn mobilitet, gennem en komplet vifte af løsninger, leveret af sine datterselskaber og designet til at imødekomme alle kunders behov. 
Ca Auto Bank, der positionerer sig selv som den nye ”mobilitetsbank for en bedre planet”, har til hensigt at lede industriens energiomstilling og gøre det mere overkommeligt og demokratisk for alle at kunne tilgå nul- og lavemissionskøretøjer.

I sin nye opsætning byder banken på et omfattende udbud af finansielle, forsikrings- og lejeløsninger, samt partnerskaber med mere end 30 prestigefyldte brands, der er aktive i forskellige mobilitetsområder. Partnerskaberne spænder fra aftaler med ikoniske producenter som Ferrari, Tesla, Mazda, Aston Martin, McLaren, Lotus og Morgan, til aftaler med nyere bilmærker som VinFast, DR Automobiles, Aiways, XEV, ElectricBrands og Invicta Electric, der er aktive på det elektriske køretøjsmarked. Disse får selskab af adskillige mulit-brand distributører og forhandlere, sammen med Stellantis-detailhandlerne, som CA Auto Bank vil fortsætte med at støtte, dog ikke som importørejet selskab.

Banken vil også være aktiv på det tohjulede marked, sammen med Harley-Davidson, Royal Enfield, Fantic Motor, Vmoto Soco og CAKE; i outdoor og fritidsverdenen med Erwin Hymer Group, Groupe Pilote, Groupe Rapido, Knaus Tabbert, Concorde og Carthago; og markedet af lette og tunge erhvervskøretøjer med Ford Trucks og BMC Trucks.
Flere partnerskaber vil blive annonceret i den nærmeste fremtid. Foruden at styrke aftalerne med nuværende partnere, vil banken igangsætte nye med støtte fra Crédit Agricole. Banken vil gradvist udvide sin rækkevidde til alle mobilitetssektorer, herunder hav- og landbrug.

CA Auto Bank vil gå op i den længe påbegyndte elektriske transformationsproces, som har fået virksomheden til at vedtage en ESG-strategi (Environmental (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse)) baseret på princippet om “at skabe mobilitetsløsninger til en bedre planet hver dag”. For at opnå dette, tilbyder banken en bred vifte af fleksible finansielle produkter designet til at tilskynde adoptionen af de nye motoriseringskøretøjer.

Sideløbende vil udviklingen af mobilitetsløsninger for grøn kørsel af Drivalia, CA Auto Banks mobilitetsvirksomhed, fortsætte. Drivalia tilbyder et komplet udvalg af leasing-, leje- og mobilitetsplaner: fra elbiler med ”shared economy” til bilabonnementer og leje af alle varigheder inklusiv privatleasing. Virksomheden vil fortsætte med at investere i sin elektriske infrastruktur, som vil have 3.500 ladestationer fordelt i hele Europa i 2026, og i sin portefølje, som vil nå op på 200.000 køretøjer inden for tre år, hvoraf 55% vil bestå af fuldelektriske og PHEV-modeller.

Derudover, har CA Auto Bank de kommende måneder planlagt overtagelsen – med forbehold af tilladelse fra myndighederne – af aktiviteterne i ALD i Irland og Norge og af LeasePLan i Tjekkiet og Finland, hvilket giver banken og Drivalia mulighed for at udvide deres europæiske perimeter yderligere, med et total af mere end 70.000 køretøjer.

Nye teknologier og digitalisering er nøgleværktøjer for CA Auto Banks forretning. Banken, som er fuldt digital, har udviklet et integreret netværk af state-of-the-art platforme, udviklet fra et omnichannel perspektiv og bruges i alle de europæiske lande, hvor koncernen er operationel. CA Auto Bank vil drage fordel af den konstante udvikling af finansielle og forsikringsværktøjer såvel som af de nye betalingssystemer – som i tilfældet med CA Auto Pay, en platform, der administrerer køb-nu-betal-senere-planer såsom øjeblikkelig kredit og delbetaling.

“Vi er stolte af CA Auto Banks fødsel og af at integrere 100 % af dens aktiviteter såvel som Drivalias aktiviteter i Crédit Agricole Consumer Finance Group. Dette er en unik mulighed for os og en, der i høj grad bidrager til vores ambition om at være førende inden for grøn mobilitet i Europa,” sagde Stéphane Priami, formand for CA Auto Bank og CEO for CA Consumer Finance. “Mobilitetssektoren gennemgår dybtgående forandringer både med hensyn til energiomstilling og -forbrug. I denne sammenhæng vil kompetencerne, erfaringen og professionalismen hos CA Auto Bank og Drivalia-teamene være et stort aktiv, kombineret med iværksætterkulturen og styrken af Crédit Agricole”.

“Denne nye begyndelse udgør en naturlige udvikling af det projekt, vi har forfulgt indtil videre. Historien om CA Auto Bank begyndte for næsten et århundrede siden, med fødslen af SAVA, en af de første finansielle virksomheder i Europa, skabt i 1925 i Torino for at hjælpe folk med at købe en bil. Omkring 100 år senere, gennem de forskellige iterationer af virksomheden – først som Fiat Auto Financial Services, derefter FGA Capital, frem til transformationen til en bank i 2015, som FCA Bank – er vores mission forblevet den samme. I dag gælder det grøn og bæredygtig mobilitet, fremtidens mobilitet”, sagde Giacomo Carelli, CEO for CA Auto Bank. “Dette er kun begyndelsen på en væksthistorie, som vil tage os til at blive den eneste selvstændige aktør i Europa, der arbejder som en ægte ”captive” og specialiserer sig i finansielle tjenester til mobilitet i alle dens aspekter.”

Del på

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • E-mail