IAA MOBILITET:CA AUTO BANK OG DRIVALIA ER KLAR TIL AT EROBRE EUROPA

NEWS
  • CA Auto Bank og dets mobilitetsselskab, Drivalia, løfter sløret for deres vækstplaner på biludstillingen i München. Drivalia starter op på det tyske marked ved udgangen af 2023, og bankens målsætning for 2024 er €2 mia. i detailvolumen alene i Tyskland.
  • I de første tre måneders aktivitet, som uafhængig aktør siden den erstattede FCA Bank i april 2023, opnåede CA Auto Bank €3,7 mia. i detailvolumener på europæisk plan, og den samlede udestående portefølje var €24,7 mia., hvilket afspejler en 20% stigning i forhold til det foregående år, hvor banken opererede som et captive.
  • I 2024, når lanceringen er færdiggjort i Østrig, Sverige og Schweiz, vil Drivalia ligesom CA Auto Bank, betjene 18 europæiske lande, og begge enheder vil arbejde i synergi for at udvikle et paneuropæisk finans- og mobilitetstilbud.
  • Nye partnerskaber med prestigefyldte OEM’er er annonceret på IAA Mobility i München.

CA Auto Bank fremskynder sin ekspansion i Europa: Ved udgangen af 2023 vil Drivalia – dets mobilitetsselskab – etablerer sig i Tyskland og Polen, og vil således være til stede i 15 europæiske lande. Den officielle meddelelse er blevet offentliggjort på IAA Mobility i München, en af de største automobilmesser i verden, hvor koncernen i dag præsenterede sine vækstplaner.

München, 4. september 2023
Valget af placering er bestemt ikke tilfældig: Tyskland, et land, hvor registreringer af elektriske køretøjer netop nu stiger til rekordniveauer (i første halvdel af 2023 steg BEV’er med 31,7% år-til-år)1, er et strategisk marked for vækst af Drivalia, der betragter sig selv som en temposætter for grøn mobilitet og lejeplaner. Virksomheden sigter mod at opbygge en flåde på mindst 15.000 køretøjer her inden for de næste tre år, begyndende med mellem- og langtidsudlejning og gradvist udvide sine tjenester til at omfatte alle Drivalias “Planet Mobility”-løsninger, såsom elbildeling og innovative bilabonnementer.

Drivalias ekspansion forventes at fortsætte i 2024 til at omfatte Østrig, Sverige og Schweiz og nå i alt 18 lande. Virksomhedens europæiske fodaftryk vil derefter stemme overens med CA Auto Bank – et datterselskab af Crédit Agricole Consumer Finance. CA Auto Bank og Drivalia vil arbejde i synergi for at udvikle et paneuropæisk finans- og mobilitetstilbud med det formål at blive førende aktører inden for køretøjsfinansiering, leasing og mobilitetssektorer.

Efter sin transformation til en uafhængig aktør i april 2023, har CA Auto Bank allerede haft tilgang af flere nye partnere, herunder 45 bilmærker og omkring 10.000 bilforhandlere, der bidrog til den samlede portefølje på €24,7 milliarder, med en stigning på 20% i forhold til det foregående år, da virksomheden agerede som et captive.

Internationalt agter CA Auto Bank at have 80% af sin nye bilportefølje bestående af grønne (dvs. elektriske og hybride) modeller i 2030. Ikke mindre ambitiøse er bankens udviklingsplaner for det tyske marked, hvor den sigter mod at opnå €2 mia. i detailvolumen i 2024, en stigning på 30%. CA Auto Banks vækst vil være baseret på udviklingen af forhandlernetværket og på nye partnerskaber, der skal indgås med prestigefyldte internationale mærker. Den første af disse vil blive med med Lucid, en amerikansk producent af luksus-elbiler.

“Med CA Auto Bank har Crédit Agricole Group nu et innovativt værktøj til at betjene alle aktører på mobilitetsmarkedet (biler, motorcykler, fritidskøretøjer, marine osv.) på et paneuropæisk niveau, herunder også som eget brand, med et komplet og operationelt tilbud. Det er et væsentligt fundament for at nå vores ambition om at blive førende inden for grøn mobilitet i Europa”, udtalte Stéphane Priami, formand for CA Auto Bank, CEO for Crédit Agricole Consumer Finance og viceadministrerende rådgiver for Crédit Agricole S.A. og ansvarlig for afdelingen for specialiserede finansielle tjenesteydelser.

“Vi er en ny spiller, der ser ind i fremtiden, med en lang historie og betydelig knowhow bag os: Det er grundlaget, som vi ønsker at bygge vores ekspansion rundt om i Europa på”, sagde Giacomo Carelli, CEO for CA Auto Bank og bestyrelsesformand for Drivalia. “CA Auto Bank vokser hurtigt efter sin transformation til en uafhængig aktør, og Drivalia har allerede nået 165.000 leasede og lejede køretøjer i 13 lande, og snart også i Tyskland og Polen, hvilket bringer os stadig tættere på vores mål om at blive paneuropæiske ledere inden for fremtidens mobilitet”.

“På et marked som Tyskland, hvor der er stor følsomhed omkring grøn mobilitet, har banken fundet grobund for at udvikle løsninger, som vi snart vil være i stand til at implementere med Drivalias mobilitetstilbud”, udtalte Karsten Borkowsky, landechef i CA Auto Bank Deutschland. “I Tyskland vil CA Auto Bank og Drivalia være drivkraften bag populariseringen af nul- og lavemissionskøretøjer for at bidrage til den fortsatte energiomstilling inden for mobilitet”.

Del på

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • E-mail